https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/5f47755689b17/exchange_1_20200827_085654.jpg

Het einde van Exchange 2010

Op 13 Oktober 2020 zal de ondersteuning van Exchange 2010 ophouden. 

Dit houdt in dat er geen updates vanuit Microsoft meer worden uitgebracht. 

Zoals ook bij eerdere End of life van software is gebleken blijkt dat zodra deze niet meer ondersteunt wordt, hackers hun slag slaan, zij gaan juist nu opzoek naar kwetsbaarheden in het product die geen beveiliging updates meer krijgen. Daarnaast zijn eventuele bugs die nog in het product zitten niet meer op te lossen. 

 

Hoe kun je zien op welke versie van exchange je draait? 

Het kan natuurlijk zomaar voorkomen dat je niet weet op welke versie van Exchange je als bedrijf draait. Dit kan natuurlijk komen omdat dit is uitbesteed aan een ander bedrijf of dat je daar normaal niet over nadenkt. 

Om toch te weten op welke versie je draait kun je het volgende op jouw eigen computer uitvoeren. 

1. Ga rechts onderin naar de tijd en datum hier zie je een ^ als je outlook open hebt zie je ook een icoon van outlook. Houd CTRL in gedrukt en klik dan met je rechtermuis op het outlook icoon. 

2. Druk hierna op Connection Status of verbindingsstatus in het Nederlands. 

3. Scroll helemaal naar rechts toe, hier zie je dan een kop met version of versie. 

4. Als de nummers overeenkomen met de volgende nummers die hieronder staan beschreven dan draai je nog op exchange 2010. 

  • Microsoft Exchange Server 201014.0.639.21 
  • Microsoft Exchange Server 2010 SP114.1.218.15 
  • Microsoft Exchange Server 2010 SP214.2.247.5 

Mocht je als bedrijf nog steeds op 2010 draaien dan is het tijd om de knoop door te hakken en opzoek te gaan naar een opvolger.  

Er zijn verschillende opties om naar toe te migreren. Hieronder bespreek ik 2 varianten waar het meest naar toe wordt gemigreerd. 


Exchange online/office 365 

Je kan overwegen om de mailserver te laten vervallen en je mail naar Office 365 in de Cloud te zetten. Dit heeft als voordeel dat je geen exchange Cals en een nieuwe exchange licentie hoeft te kopen. Wel betaal je per mailbox een bedrag per maand, bij deze licentie kunnen allemaal extra producten worden aangeschaft zoals office producten/online opslag etc. 

Ook ben je gegarandeerd dat je altijd op de laatste versie van exchange draait, en dit allemaal zonder dat je nog een server op locatie nodig hebt! 

Heeft dit jouw interesse gewekt? Lees dan hier wat ICT Teamwork voor jouw kan betekenen.

 

Upgrade naar Exchange 2019 

Voor sommige bedrijven is het niet mogelijk om de mail naar de Cloud over te zetten omdat zij bijvoorbeeld gebonden zitten aan regelementen, hiervoor heeft Microsoft een nieuwe versie van Exchange uitgebracht deze heeft weer een levensduur van 5 jaar. 

Zit jij nog op een oude exchange server en zou jij graag een persoonlijk migratie plan willen ontvangen of meer informatie over beide oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op met kevin@ictteamwork.nl

Wij kunnen jouw verder helpen met het op tijd plannen van een migratie. Contact opnemen