Waarom elke organisatie een next generation firewall nodig heeft

de hedendaagse netwerkbedreigingen ontwikkelen in razend tempo. Tactieken zijn iedere seconde verfijnder. Om op deze ontwikkelingen te anticiperen is het van belang je netwerk te beschermen tijdens de volledige levenscyclus van cyberbedreigingen. Een aanval is te voorkomen door onder andere te detecteren, identificeren en alarmeren bij online aanvallen. Hoe werkt een firewall en wat doet het voor je organisatie? Wij zetten de aspecten van een Next Generation Firewall voor je op een rij.

Wat is een Next Generation Firewall?

Multi-cloud computing en slimme apparaten zoals desktops, laptops, tablets en smartphones, ook wel Internet of Things (IoT) genoemd, zijn nodig om aan nieuwe netwerkvereisten te voldoen. Gegevens en toepassingen reizen tussen vele gebruikers en apparaten en omvatten meerdere netwerken. Met deze verandering verhoogt de snelheid, het volume van gegevens en het verkeer dat netwerken nodig hebben om te verwerken. Netwerkbronnen worden constant toegevoegd, verwijderd of met elkaar verbonden. Hierdoor verandert het aanvalsoppervlak van het netwerk voortdurend. Het resultaat is dat er complexe netwerken ontstaan die moeilijk te volgen en te beveiligen zijn. Cybercriminelen richten zich ook op het uitgebreide aanvalsoppervlak met snellere en slimmere cyberdreigingen. Om deze digitale transformatienetwerken te beschermen is een nieuwe generatie beveiliging nodig. Een bewaker die zich automatisch aanpast aan de veranderende netwerkvereisten en configuraties.

Waarom is een firewall belangrijk?

Een firewall is noodzakelijk voor een bedrijf omdat het de netwerkbeveiliging verbetert door ongeautoriseerde toegang tot het netwerk te voorkomen. Een firewall bewaakt het inkomende en uitgaande verkeer en blokkeert of vertraagt potentieel schadelijke of verdachte activiteiten. Hierdoor wordt de kans op cyberaanvallen, malware-infecties en datadiefstal verkleind en wordt de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

Waarom elke organisatie een next generation firewall nodig heeft

/ Breed

Effectieve beveiliging bevat een breed scala aan netwerkomgevingen en -scenario’s, inclusief multi-cloud, e-mail en internetverkeer, IoT- en eindpuntapparatuur, high-performance-randen, virtuele datacenters en bekabelde en draadloze toegangspunten. Beveiliging vindt plaats met de snelheid van het bedrijfsleven.

/ Geïntegreerd

Netwerkelementen zijn met elkaar verbonden. Daarom vereist een beveiligingsstructuur geïntegreerde apparaten die real-time dreigingsinformatie verzamelen, delen en correleren. Hiermee identificeert het systeem geavanceerde aanvallen. Ook organiseert en coördineert het een reactie op aanvallen overal in het netwerk op zowel snelheid als schaal.

/ Geautomatiseerd

Cyberaanvallen komen voor met digitale snelheden. De tijd tussen inbreuk en gegevenscompromis vindt plaats in minuten of zelfs seconden. Beveiligingshulpmiddelen dienen zelfstandig te beslissen en automatisch te reageren op cyberevenementen. Door het combineren van modellering en automatisering kunnen netwerken risico’s voorspellen en de tijd tussen detectie en respons verkorten. Het laat de beveiliging toe om zich aan te passen aan veranderingen in de infrastructuur zonder menselijke tussenkomst.

Welke gegevens, intellectueel eigendom of communicatie zijn onderhevig aan privacy, veiligheid of andere wettelijke kaders? Welke informatie is het meest cruciaal voor het succes van jouw bedrijf? Hoe verzeker jij jezelf ervan dat enkel geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot gegevens in SaaS omgevingen zoals Office 365 en CRM applicaties? ICT Teamwork informeert en helpt je graag bij het selecteren van de juiste oplossing voor jouw bedrijf! Neem contact met ons op via onderstaande button.

benieuwd wat we voor
jullie kunnen betekenen?

Bel 079 363 31 00 of stuur een e-mail, en krijg een vrijblijvend aanbod