+31 (0)79 – 363 31 00 info@ictteamwork.nl
ISO/IEC 27001 Gecertificeerd (BSI ISC-221)

Ons Datacenter

Datacenter

Wij bieden onze clouddiensten aan vanuit één van de modernste datacenters van Nederland, The Datacenter group Delft. 

Ons back-up datacenter is het datacenter van Eurofiber te Utrecht.

Het datacenter van The Datacenter group in Delft kenmerkt zich door zijn uitermate hoge beschikbaarheid, duurzaamheid en goede beveiliging.

The Datacenter Groep laat haar datacenters jaarlijks certificeren als bewijs dat zij aan de hoge standaarden voldoet.


BEVEILIGING

De ISO 27001 certificering bewijst dat de procedures en dagelijkse werkzaamheden binnen onze datacenters overeenkomen met de strikte procedures die opgesteld zijn in de norm. Tijdens jaarlijkse controles en audits wordt het Information Security Management System (ISMS) en de processen erachter gecontroleerd en goedgekeurd.

De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. Internationaal wordt deze normering ook steeds meer gezien als benchmark voor het niveau van informatiebeveiliging.


MVO

ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden. Het behalen van deze certificering en de jaarlijkse controle audit die daarop volgt, toont de toewijding voor Corporate Social Responsibility van The Datacenter Group aan.


ZORG

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg en is het bewijs aan zorgverzekeraars en patiënten dat The Datacenter Group veilig en verantwoord met elektronische patiëntendossier omgaat. Met de NEN 7510-certificering toont TDCG aan dat er ook een gelijkwaardig managementsysteem voor de zorg is ingericht. Voor de zorgklanten van de twee datacenters betekent dit dat de datacenters in Amsterdam en Delft de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle digitale informatie – ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten – garandeert.

PCI DSS

PCI DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit certificaat garandeert de klanten van het datacenter een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden, zijn verplicht om dit certificaat te behalen. Visa Inc., MasterCard, JCB, American Express en Discover Financial Services zijn verantwoordelijk voor de oprichting van deze norm. PCI DSS is de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data. The Datacenter Group wordt jaarlijks door een onafhankelijk partij gecontroleerd op de naleving van deze standaard.

ICT TeamWork

Denemarkenlaan 2
2711 EL Zoetermeer
Algemeen: +31 (0)79 - 363 31 00
Servicedesk: +31 (0)79 - 363 31 01
E-mail: info@ictteamwork.nl