tien voordelen van sharepoint

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/62ac4723b9f53/shareoint_1_20220617_111931.jpgc2hhcmVvaW50

Microsoft SharePoint biedt een overvloed aan voordelen voor je organisatie. Door constructieve technologieën te gebruiken transformeert de werkcultuur op een positieve manier. Wat doet Microsoft Sharepoint en waarom zou je Sharepoint gebruiken? Hieronder lichten we 10 voordelen van SharePoint uit en lichten toe hoe deze bijdragen aan de versterking van jouw organisatie.

/Flexibel

Met SharePoint maak je intranetsites die als intern internet binnen jouw organisatie fungeren. Het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden is hiermee een stuk makkelijker. Of het nu gaat om goedkeuren, beoordelen of tracken, je kunt ieder proces initiëren, bewaken en rapporteren. Allemaal binnen de SharePoint-omgeving. Met dit besloten netwerk binnen je organisatie deel je informatie en zijn je gegevens beschermd. SharePoint is bereikbaar vanaf je smartphone, tablet, laptop of PC. Met SharePoint-intranet draag je jouw kantoor in je zak. 😉

/Security

Beveiliging van de bedrijfsgegevens is eerste prioriteit van iedere organisatie. Met SharePoint host je via één platform waardoor je het risico op informatielekken verkleind. Wanneer het gaat om het delen van documenten, SharePoint beschikt over (robuuste) beveiligingsfuncties voor bijvoorbeeld documenttoegang en bewerkingsrechten. Jij bepaalt wie op welk gevoeligheidsniveau informatie mag verwerken.

/Stroomlijn je bedrijfsprocessen

Door alle gegevens op één plek te verzamelen stroomlijn je je bedrijfsprocessen. Of het nu gaat om communicatie met klanten, partners of leveranciers. Alle informatie wordt in het SharePoint portal georganiseerd. Dit helpt je besluiten nemen, trends te begrijpen en bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Hierdoor bespaar je tijd en moeite en houd je tijd over voor andere activiteiten.

/Business Intelligence

Afhankelijk van de SharePoint-installatie kun je gegevens publiceren en ophalen uit verschillende bronnen, waaronder Excel, OneNote en Microsoft SQL Server, zijn enkele van de tools die kunnen integreren met SharePoint. SharePoint is compatibel met alle webbrowsers. Naast het bieden van middelen om te integreren met andere applicaties, helpt het ook om iedere werkomgeving op één plek te integreren.

/Optimaliseer je contentmanagement

Contentmanagement is cruciaal voor iedere organisatie. Zowel intern als extern. Met SharePoint kun je Microsoft Office gebruiken om documenten te maken, bewerken, publiceren en naar verschillende formaten te converteren. Je kunt content voor publicatie voorbereiden en inplannen voor publicatie met SharePoint. Het ondersteunt ook het beheer van meertalige inhoud.

/Vereenvoudig je datamanagement

SharePoint bevat veel functies die helpen bij het onderhouden van documenten. Enkele interessante functies zijn versiebeheer, document in- en uitchecken, toestemmingswaarschuwingen, aangepaste sjablonen, document workflow en documentwaarschuwingen. SharePoint maakt gegevensbeheer eenvoudig en efficiënt. Het geeft je precies wat nodig is en overspoelt je niet met onoverzichtelijke informatie.

/Maatwerk

SharePoint biedt een aanpassingsfunctie. Hiermee is het mogelijk om SharePoint aan te passen aan de behoeften van jouw organisatie of project. Hiermee heb je toegang tot een scala van aangepaste functies en tools die verder gaan dan de standaard

/Kostenreducering

Met SharePoint maak je gebruik van een Cloudoplossing. In de Cloud krijg je opslagruimte volgens jouw vereisten. Afhankelijk van jouw behoefte koop meer of minder opslagruimte.

/Realtime samenwerken

SharePoint ondersteunt het bewerken van documenten door meerdere mensen tegelijk. Hierdoor wordt de samenwerking verbeterd en voorkomt dubbele documenten. Met de documentversiegeschiedenis kun je alle versies van een document ophalen. Hierdoor kun je, indien nodig, oude versies behouden of eventuele tussenversies krijgen. Sharepoint registreert ook details zoals wanneer een document voor het laatst is bewerkt en door wie./Vergroot de productiviteit

Met geautomatiseerde documentbeheer heb je meer vrije tijd in handen. Veel tijdrovende taken neemt SharePoint van je over. Zo kun je je concentreren op taken die jouw expertise vereisen en verhoogt de productiviteit. Omdat je toegang heb tot alle gegevens op één centraal punt versnel je de werkprocessen en werk je efficiënter.

Benieuwd hoe je SharePoint kunt laten werken voor jouw bedrijf? Neem contact op met Ralf.