beveilig jezelf tegen phishing en andere aanvallen

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/63a18244e36de/screenshot2022-12-20103659.jpg

Naast de bescherming die Microsoft 365 Business Premium biedt tegen aanvallen, zijn er andere maatregelen die alle leden moeten nemen om de organisatie te verdedigen. Zorg ervoor dat iedereen de volgende concepten begrijpt:

  • Spam of ongewenste e-mail. Er zijn veel redenen waarom je ongewenste e-mail kunt ontvangen en niet alle ongewenste e-mail is hetzelfde. Je kunt er echter voor zorgen dat minder hiervan jou bereikt en het risico van aanvallen verminderen door ongewenste e-mail te filteren.
  • Phishing. Een phishingbericht is een e-mailbericht dat legitiem lijkt, maar in feite een poging is om toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens of om je geld te stelen.
  • Adresvervalsing (spoofing). Oplichters kunnen ook een techniek gebruiken die adresvervalsing (spoofing) wordt genoemd, om het te laten lijken alsof je een e-mailbericht van jezelf ontvangt.
  • Malware is schadelijke software die op je computer kan worden geïnstalleerd, meestal nadat je op een koppeling hebt geklikt of een document hebt geopend vanuit een e-mail. Er zijn verschillende soorten malware (zoals bijvoorbeeld ransomware die jouw computer overneemt) die je allemaal dient te mijden.

Phishing voorkomen

  • Beantwoord nooit e-mailberichten waarin je wordt gevraagd om persoonlijke of accountgegevens te verstrekken.
  • Als u een e-mail ontvangt die er verdacht uitziet of waarin u naar dit type gegevens wordt gevraagd, klik dan nooit op de koppeling die u zogenaamd naar een bedrijfswebsite brengt.
  • Open nooit een bijlage bij een verdacht uitziende e-mail.
  • Als het e-mailbericht afkomstig lijkt te zijn van een bedrijf, neemt u telefonisch of via een webbrowser contact op met de klantenservice van het bedrijf om te controleren of het e-mailbericht legitiem is.
  • Zoek op internet naar de onderwerpregel van de e-mail gevolgd door het woord 'bedrog' om te zien of iemand dit phishingbericht al heeft gemeld.

Lees over vijf veelvoorkomende vormen van oplichting in Omgaan met misbruik, phishing of adresvervalsing.

Zorg ervoor dat je e-mailberichten er legitiem uitzien voor anderen

Help je klanten je communicatie te vertrouwen door een digitale handtekening toe te voegen om te bewijzen dat deze van jou afkomstig is. Zie Berichten beveiligen met een digitale handtekening.