vijf voordelen van migreren naar de cloud

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/62ac46feb5b78/cloud_1_20220617_111854.jpgY2xvdWQ=

Cloudmigratie is geen ‘one-size-fits-all’project. Door de belangrijkste doelstellingen van jouw organisatie te identificeren en duidelijk te hebben welke voordelen je verwacht van een cloudmigratie, haal je het beste uit de cloud voor jouw bedrijf.

Vaak zijn er zorgen over stabiliteit, kosten en over de veiligheid. Echter zorgt een succesvolle cloudmigratie bij veel bedrijven voor vele voordelen ten opzichte van een on-premise oplossing. Wij helpen je graag op weg en beantwoorden alvast enkele van de meest gestelde vragen over cloudmigratie. Wat is een cloudmigratie en wat zijn de vijf grootste voordelen van een cloudmigratie?

5 voordelen van migreren naar de cloud

1. Schaalbaar & flexibel

Een belangrijk voordeel van de cloud is dat jouw organisatie makkelijker op en af kan schalen. Een IT oplossing die tot voor kort ideaal was, kan een paar jaar later achterhaald zijn. Met cloudmigratie kan je de infrastructuur en workload eenvoudig en snel hervormen. Hierdoor voldoe je aan de behoefte van vandaag en zit je niet vast aan overbodige apparatuur en uitgaven. Daarnaast beheer je je eigen resources op basis van individuele en zakelijke behoeften. Op deze manier kun je groeien en uitbreiden terwijl je blijft werken in de bestaande infrastructuur. Bijkomend voordeel is dat je de kosten voor IT mee schaalt.

2. Security

De cloud is veiliger dan netwerksystemen die je on-premise beheerd. De meeste Cloudproviders zien cybersecurity en privacy als een topprioriteit. Zo zijn de datacenters van Microsoft en Google een van de beste cloudproviders ter wereld. Doordat zij de hoge kosten van meerlaagse security kunnen spreiden over meerdere klanten, kunnen zij het zich veroorloven om de beste en slimste cybersecurityexperts in dienst te nemen. Zo verbeteren zij continue hun beveiligingsmaatregelen en bieden een veilige plek voor de gegevens van hun klanten. Een ISO 27001 certificaat laat zien dat de cloudprovider security erg serieus neemt.

3. Kosten

Door een overstap naar de cloud kun je operationele kosten verlagen en tegelijkertijd IT processen verbeteren. Kostbare apparatuur heeft geen onderhoud meer nodig wanneer jouw informatie wordt gehost in de cloud. Daarnaast betaal je alleen voor wat je gebruikt. Volgens een onderzoek van Microsoft Office 365 meldt 82% van de MKB-bedrijven lagere kosten als gevolg van het gebruik van cloudtechnologie en 70% herinvesteert het bespaarde geld in hun bedrijf. De grootste besparing zijn de energiekosten na de overstap. VMWare, leverancier van cloudoplossingen, schat dat grote organisaties gemiddeld 40% tot 50% van de traditionele IT-bedrijfskosten kunnen besparen door in-house datacenterfaciliteiten over te dragen aan een openbare cloudserviceprovider. De kostenvoordelen van cloud computing zijn eindeloos.

4. Business continuity

Iedere organisatie is in meer of mindere mate afhankelijk van IT. Downtime of het verlies van data is onacceptabel en back-ups en een disaster recovery zijn noodzakelijk. In de cloud kies je zelf hoe vaak er back-ups gemaakt worden en hoelang die in de cloud bewaard blijven. Het herstellen en terug zetten van servers en data na een incident gebeurd in recordtijd. Daarnaast voert de cloudprovider hardware en software updates uit in de cloud. Dit bespaard tijd en geld en je applicaties zijn altijd up-to-date.

5. Toegankelijkheid

Al je gegevens staan opgeslagen in de cloud. Wanneer er op een server iets mis gaat, neemt een andere server in je cloudomgeving het werk naadloos over. Hierdoor ontstaat een hogere beschikbaarheid en uptime. Bovendien is jouw bedrijfsinformatie altijd toegankelijk. Overal ter wereld en vanaf ieder device. Iedere medewerker van jouw organisatie kan overal productief en veilig werken. Toegankelijkheid en wendbaarheid zijn belangrijker dan ooit voor organisaties van iedere omvang. Werken in 2021 betekent werken waar en wanneer jouw klant je nodig heeft.

Er zijn veel voordelen voor cloudmigratie en deze vijf vormen een betrouwbare basis voor jouw bedrijf om op de lange termijn betere prestaties te leveren. Voor veel bedrijven verlaagt een succesvolle cloudmigratie de kosten, verbeterd de schaalbaarheid en vermindert het risico op cyberincidenten.

Wanneer jouw bedrijf behoefte heeft aan betere security, geoptimaliseerde schaalbaarheid, lagere kosten, slimmere integraties en betere toegang tot bedrijfsinformatie en data, is cloudmigratie interessant. Ons team van technici met brede ervaring in beveiligingsomgevingen verzorgd iedere cloudmigratie volgens een geoptimaliseerd ontwerp, toegespitst op jouw bedrijf. ICT Teamwork zorgt niet alleen voor de migratie, wij ondersteunen ook de mensen die met deze veranderingen om moeten gaan. ICT Teamwork werkt samen met jouw team(s) zodat de migratie soepel en efficiënt verloopt. We streven naar langdurige relaties die jaren meegaan. Neem voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte voor cloudmigratie contact met ons op via de onderstaande link.