waarom 2 factor authenticatie?

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/6386014bc5ac7/ontwerpzondertitel2_1_20221129_135539.pngT250d2VycHpvbmRlcnRpdGVsMg==
De kans lijkt klein maar het gebeurd vaker binnen organisaties dan je denkt. Door een datalek of een hack kunnen inloggegevens van jouw organisatie in verkeerde handen vallen. Vaak zijn de wachtwoorden wel versleuteld, maar soms is de versleuteling verouderd en wordt de database (deels) gekraakt.

Om de kans op kraken te verkleinen raden wij altijd aan sterke wachtwoorden te gebruiken. Dit kan met de hulp van een wachtwoordmanager. Wij raden Vaultwarden hiervoor aan.

Binnen elke organisatie groot of klein is 2factor echt een must, het is een investering die zich terugbetaalt. Er is dan bij het inloggen niet alleen een wachtwoord nodig, maar ook een bepaalde telefoon, token of vingerafdruk. Welk middel het beste binnen je organisatie past kan middels een analyse bepaald worden.

Overal waar je de mogelijkheid hebt om 2FA in te stellen, moet je dit instellen. Zijn er applicaties, panels en andere systemen die dit niet hebben neem dan contact op met beheerder, eigenaar of ontwikkelaar om na te gaan wat hierin de mogelijkheden zijn.

Het instellen van 2FA verschilt vaak per applicatie en systeem. Wij bieden 2FA aan en wij raden dit ook met klem aan om dit in te stellen. Meer informatie over dit onderwerp neem dan contact op met Ralf!