wat is intune?

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/62ab202c19c6f/microsoft-intune-750x290_1_20210308_132117_1_20220616_142100.pngbWljcm9zb2Z0LWludHVuZS03NTB4MjkwXzFfMjAyMTAzMDhfMTMyMTE3

Nu de meeste mensen thuiswerken is security een nog belangrijker onderdeel geworden. Hoe zorg je ervoor dat al je medewerkers veilig gebruik kunnen maken van hun laptop, mobiele telefoon et cetera? Niet elke medewerker is volledig op de hoogte van alle security risico's vandaag de dag. Microsoft Intune is onderdeel van Microsoft365 en dient als beheertool voor mobiele apparaten en mobiele applicaties. Met Intune zorg je ervoor dat de data op alle mobiele apparaten beschermd blijft. Vanuit één centrale plek worden alle security en compliance regels van je organisatie ingesteld en beheerd. Denk bijvoorbeeld aan updates van het besturingssysteem of wachtwoordbeleid. Het delen van documenten of het gebruik van applicaties. Daarnaast geeft het inzicht in welke apparaten toegang hebben tot welke onderdelen van je organisatie. Dit alles is in te regelen in Microsoft Intune.

Wat kan je met Intune doen;

/ Kiezen voor 100% werken in de cloud met Intune, of voor co-beheer tussen Configuration Manager en Intune.
/ Regels instellen en instellingen configureren voor persoonlijke apparaten en apparaten die eigendom zijn van de organisatie.
/ Applicaties implementeren en verifiëren op apparaten: on-premisse en mobiel.
/ Jouw bedrijfsgegevens beschermen door de manier te bepalen waarop gebruikers gegevens kunnen openen en delen.
/ Ervoor zorgen dat apparaten en applicaties voldoen aan de beveiligingsvereisten.

Hoe beheer je apparaten in Intune?

In Intune beheer je apparaten met behulp van de methode die het meest geschikt is voor jou. Voor apparaten die eigendom zijn van de organisatie, wil je mogelijk volledig beheer hebben, inclusief instellingen, functies en beveiliging. Met deze methode worden apparaten en gebruikers van deze apparaten ingeschreven bij Intune. Nadat gebruikers zijn ingeschreven, ontvangen zij jouw regels en instellingen via het beleid dat is geconfigureerd in Intune. Je kunt bijvoorbeeld vereisten voor wachtwoorden en pincodes instellen, een VPN verbinding maken, beveiliging tegen bedreigingen instellen en meer.

Voor persoonlijke apparaten, of BYOD-apparaten (Bring Your Own Device), willen gebruikers mogelijk niet dat hun organisatiebeheerders volledig beheer krijgen. In deze methode kun je gebruikers opties geven. Gebruikers kunnen hun apparaten bijvoorbeeld inschrijven als zij volledige toegang tot uw organisatie resources willen. Of als deze gebruikers alleen toegang willen tot bijvoorbeeld e-mail of Microsoft Teams. U gebruikt de applicatie beveiligingsbeleid op basis van MFA (Multi-Factor Authentication).

Als apparaten zijn ingeschreven en worden beheerd in Intune, kunnen beheerders het volgende doen:

/ Zien welke apparaten zijn ingeschreven, en een inventaris krijgen van de apparaten die toegang hebben tot organisatieresources.
/ Apparaten configureren zodat ze voldoen aan jouw beveiligings- en statusstandaarden.
/ Certificaten, VPN en Wifi settings vooraf configureren.
/ Rapporten bekijken over gebruikers en apparaten die voldoen en die niet voldoen aan het beleid.
/ Organisatiegegevens verwijderen als een apparaat is verloren of gestolen, of niet meer wordt gebruikt.

Applicaties beheren en instellen

Wanneer applicaties worden beheerd in Intune, kan bijvoorbeeld het volgende worden ingesteld:

/ Mobiele apps toevoegen en toewijzen aan gebruikersgroepen en apparaten, en meer.
/ Apps configureren om te starten of te worden uitgevoerd met specifieke instellingen.
/ Rapporten bekijken over welke apps worden gebruikt, en hun gebruik bijhouden.
/ Selectief wissen door alleen organisatiegegevens te verwijderen uit apps.
/ Automatisch voorzien van de laatste updates.

Wil je meer informatie over Microsoft Intune? Neem dan contact op met kwinten@ictteamwork.nl of bekijk onze website www.ictteamwork.nl.