wat kan sharepoint toevoegen aan je bedrijf?

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aWN0dGVhbXdvcmstbmw%3D/62ab1f78f3586/sharepoint-blog_1_20200714_103908_1_20220616_141800.jpgc2hhcmVwb2ludC1ibG9nXzFfMjAyMDA3MTRfMTAzOTA4
Dat is een vraag die veel organisaties zich afvragen. Vaak zijn er te veel wensen en grote ideeën en wordt het te ingewikkeld, waardoor medewerkers afhaken en het niet gebruiken. Vaak zijn de verschillende mogelijkheden niet bekend of wordt men niet volledig of juist geïnformeerd.Het is van belang na te gaan wat echt werkt voor jouw organisatie en wanneer de basis goed is en medewerkers inzien wat de toegevoegde waarde is, kan je gaan kijken wat er nog meer mogelijk is. Zoals ze in kooktermen spreken van "Less is more" geldt dit ook voor SharePoint. SharePoint kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Hieronder omschrijf ik een aantal voorbeelden.

Organisatie

SharePoint kan ervoor zorgen dat communicatie zowel organisatiebreed als ook in teamverband sterk verbetert. Denk bijvoorbeeld aan een intranetpagina voor je organisatie. Een pagina met daarop het laatste nieuws, verjaardagen, jubilea, cursussen of de volledige bedrijfsagenda die netjes in 1 oogopslag voor iedereen binnen de organisatie zichtbaar zijn. Een schema met aanwezig/afwezig of een smoelenboek met alle AVG proof gegevens van de medewerkers.

Afdeling

SharePoint ingedeeld op basis van verschillende afdelingen met allemaal hun eigen gecentraliseerde verzamelpunt. Denk bijvoorbeeld aan een HRM-pagina met alle documenten, informatie en medewerkers bij elkaar. Waarbij workflows en geautomatiseerde bedrijfsprocessen het werk stroomlijnen.

Project/team

Projectpagina met daarin de documenten, activiteiten en planningen automatisch gekoppeld aan Microsoft Teams om de lijnen met je collega's nog korter te houden. Eenvoudig foto's of documenten toevoegen. Gegevens delen met partners of externe buiten je organisatie.

Documentenshare

SharePoint kan ook als vervanging van je fysieke opslag dienen. Geen server meer nodig op locatie. Alle data veilig en volledig beschikbaar in de cloud van Microsoft 365.

Het doel van SharePoint is kennisdelen met mensen binnen of zelfs buiten je organisatie. Waarbij mensen, teams en data met elkaar verbonden worden ongeacht van hun locatie. Dat allemaal zichtbaar en bereikbaar vanaf elk apparaat en zelfs via je smartphone eenvoudig met de SharePoint app.

Microsoft zet vol in op het verder ontwikkelen van SharePoint in combinatie met Microsoft Teams en Onedrive. Heb je interesse of vragen en lijkt het je leuk om eens dieper in te gaan in wat voor mogelijkheden SharePoint kan bieden voor jouw organisatie. Neem dan contact met mij op ralf@ictteamwork.nl of bekijk onze website www.ictteamwork.nl